TikTok E-commerce Data Analytics, Choose Tikmeta
Get Started
Introduction: This is a tiktok video published by Cristian Presura. The video has now received more than 121.2K likes, 1.5K comments and 8.3K shares. It is deeply loved by fans. The following is the specific data and similar videos. Address, you can complete the operation on this page by clicking play or bookmarking the video.
Views
2.7MDaily-
Likes
121.2KDaily-
Comments
1.5KDaily-
Shares
8.3KDaily-
ER
4.85%Daily-
Latest Videos
Cum se contrazic cei ce susțin că pământul este plat? După ei, pozele de la NASA ar fi falsificate, dar ei nu au poze, folosesc desene făcute pe calculator. Spun că gravitația nu există și că baloanele urcă datorită forței arhimedice. De fapt, forța arhimedică nu paoete exista fără gravitație, iar gravitația este cea care dă sensul forței arhimedice (sens opus gravitației, adică în sus). Spun că Soarele se mișcă pe o traiectorie circulară deasupra Pământului și căașa apare ziua (Soarere deasupra) și noaptea (Soarele departe). Dar atunci ziua ar fi la fel de lungă deasupra Europei și deasupra Australiei! Ori e clar, în decembrie, ziua e mai scurtă în Europa și mai lungă în Australia! Ca să nu mai zic că nu pot explica de ce Moș Crăciun vine în pantaloni scurți în Australia. Adică de ce e acolo vară în decembrie. Ați văzut harta pământului lor plat? Vedeți aici cum avioanele circulă pe harta lor în linii curbe? Chiar așa de proști să fie piloții? În stânga se vede cum circula avionele în emisfera sudică, ocolind Antarctica. În partea dreaptă sunt aceleași destinații, pe harta Pâmântului plat, unde în centru este Polul Nord. Avioanele circulă pe distanțele cele mai scurte. Se vede aici cum un avion care pleacă din Australia în America de Sud, pe harta Pământului plat, ar trebui sa treacă pe lângă Polul Nord, că acest drum are distanța cea mai scurtă! Aici se vede aproximativ același zbor pe o harta obișnuită, Niciun pilot nu face însă asta! De fapt, toate aceste traiectorii curbe pe harta lor, sunt traiectoriile cele mai scurte pe pământul sferic. De asta sunt alese de aviatori! Uite și o altă chestie: pe un pământ plan ar trebui să vedem toate stelele, ale tuturor constelațiilor, din orice poziție de pe Pământul plat, pentru că ele sunt toate deasupra! Dar hei, cei din Australia nu au văzut steaua Polară! Sau tu, care te afli în România, nu ai văzut niciodată pe cerul din România norii lui Magellan, care luminează magnific cerul Australiei. Hei, trăim pe un Pământ sferic, care în această minunată fotografie de la distanță arătă ca un punct!
138.4K
6.0K
553
Cristian Presura
8 months ago
vizionează videoul integral--> vezi primul comentariu Vrei să ştii de ce timpul curge tot înainte? De ce nu te poți întoarce înapoi în timp? Deoarece, conform teoriei relativităţii restrânse a lui Einstein, trăim în spaţiu-timp, iar acesta are o structură cauzală, în care ești forțat să mergi înainte în timp! Spaţiu-timp? Ce e ăla? Să-mi explice cineva! Am înțeles, e vremea unei noi lecții de fizică. Lecția de fizică nr. 14. Spațiu - timp Oare numai pentru mine viaţa se simte ca o călătorie în timp?Copilăria, studenția,viaţa de părinte, toate se înșiră ca un șirag de mărgele în memoria mea, pe o axă imaginară a timpului? Aș putea lua pozele pe care le-am făcut în timpul vieţii şi să le așez una peste alta, ca într-un pachet de cărţi de joc: pozele mai vechi jos, cele mai noi sus, aşa cum este exemplificat în această imagine. Einstein a luat această ipoteză în serios şi i-a dat structura matematică necesară.
32.2K
1.5K
50
Cristian Presura
8 months ago
Videoul integral-->vezi primul comentariu. Este posibil un motor cu apă? Întrebarea care se pune: este posibil un asemenea motor cu apă? Foarte simplu spus, principiul ar fi următorul: avem un dispozitiv care disociază apa în hidrogen și oxigen. Amestecul obținut este introdus în cilindrii unui motor termic cu ardere internă și, după comprimare, este aprins. În urma acestui proces rezultă energie. O parte din ea este folosită pentru deplasarea vehiculului, iar altă parte este folosită, inapoi, la disocierea apei. In felul acesta se obtine din nou energie din apa, si tot asa mai departe... Este posibil așa ceva? Răspunsul este parțial afirmativ. Da, putem disocia apa în hidrogen și oxigen. Da, putem folosi hidrogenul drept combustibil pentru un motor cu ardere internă. Dar energia obținută este mult mai mică decât cea necesară pentru disocierea apei. Deci, la următorul pas din ciclu, când vrem să disociem apa, nu mai avem suficientă energie să facem asta şi motorul se va opri. Sa ne reamintim că randamentul mediu al motoarelor cu ardere internă se situează undeva în jurul a 25%. Asta înseamnă ca numai circa un sfert din energia consumată pentru funcționarea lor se transformă în energie utilă. De fapt, chiar dacă am prelua în întregime această energie pentru a disocia in continuare apa din rezervor în hidrogen și oxigen, tot ar fi prea puțină energie pentru a avea un proces eficient. Sa nu uitam ca apa este un compus chimic foarte stabil și este nevoie de mai multă energie pentru a rupe legăturile chimice din molecula de H2O, decât ce obținută în urma arderii hidrogenului. În concluzie, extragerea de energie mecanică utilă, urmarind ciclul descris mai sus, este imposibilă. De fapt, daca analizăm cu puțină atenție procesul de mai sus, constatăm că avem de-a face cu un perpetuum mobile. Imaginați-vă doar că am colecta apa rezultată în urma arderii hidrogenului în cilindrii motorului și apoi o vom reintroduce în circuit. Motorul nostru cu apă ar trebui să funcționeze la nesfârșit, fără nici un aport de ”combustibil” din exterior.
40.4K
1.1K
115
Cristian Presura
8 months ago
Similar Videos
Watch moreMore Videos
Watch more